برنج سوشی لوتوس 5 کیلوگرم، با دانههای چسبناک و طعم طبیعی، برای تهیه سوشی و غذاهای ژاپنی مناسب است. با کیفیت بالا و...
معرفی ادویه زعتر
زعتر ادویهای ترکیبی از چند ادویه دیگر همراه با طعمهای خوشمزه و جسورانه با بافتی عالی است. البته زعتر خود گیاهی است بومی فلسطین که بهصورت خودرو میروید و طعم و عطری بین آویشن، اورگانو و مرزه دارد اما در این مطلب ما قصد داریم تا ادویه زعتر را معرفی کنیم.
این ادویه که بومی کشورهای عربی و آفریقایی است و مهمترین رکن آشپزی خاورمیانه را دارد، بهطور کلی ترکیبی از سماق، زعتر (نوعی آویشن کوهی) و کنجد است. زعتر در الجزایر، ارمنستان، مصر، عراق، اسرائیل، اردن، لبنان، لیبی، مراکش، فلسطین، عربستان سعودی، سوریه، تونس و ترکیه محبوب است.
زعتر ناخالص چگونه است؟
فروشگاههای نامعتبر در زمینه فروش ادویه زعتر معمولاً کمی آرد بوداده، گندم پرک یا اسید سیتریک بهجای سماق به این مخلوط اضافه میکنند که طبیعتاً طعم ادویه از اصالت خود خارج میشود. اطمینان حاصل کنید که زعتری که تهیه میکنید از مواد کاملاً طبیعی تهیه شده باشد و هیچچیز دیگری به آن اضافه نشده باشد. زعتر با کیفیت باید بافت خوبی داشته باشد و بیشتر به رنگ سبز باشد.
کاربرد زعتر:
زعتری که بهصورت سنتی تهیه میشود، معمولاً حاصل زعتر خشکشده در آفتاب است که سپس با کنجد، نمک و سماق مخلوط شده و با روغن زیتون بکر طعمدارتر میشود. این مخلوط روی پایه خمیر پخش میشود و بهعنوان نان (kaak) پخته میشود. همچنین بهعنوان چاشنی گوشت و سبزیجات استفاده میشود یا روی آن هوموس میپاشند. همچنین بههمراه لبن (ماست خشکشده برای تهیه یک پنیر خامهای) و نان و روغن زیتون برای صرف صبحانه میل میشود که معمولاً در اردن، فلسطین، اسرائیل، سوریه و لبنان و همچنین سایر مناطق جهان عرب رایج است. سالاد، نوشیدنی، پلو و خورشهای بسیاری میتوانند با زعتر تهیه شوند. طعمدار کردن گوشت، مرغ و غذاهای دریایی با زعتر در خاورمیانه دور از ذهن نیست.
اما آنچه مشخص است، در نقاط مختلف دنیا ترکیبات زعتر با هم برابر نیست. در نتیجه طعم، بافت و کیفیت بسیار متفاوت خواهد بود. در بعضی از کشورها به این ادویه مرزه نیز افزوده میشود. خاستگاه اولیه این ادویه فلسطین و شام است و در بعضی از شهرهای این کشورها از مرزنجوش بهجای آویشن کوهی استفاده میشود اما امروزه زعتر با طعم آویشن کوهی رایجتر از نوع مرزنجوشدار است. فلسطینیها آویشن بیشتری در زعتر میریزند، در حالی که لبنانیها از سماق بیشتری استفاده میکنند اما زعتر هر چه که هست، سرشار از آنتیاکسیدان است.
خواص زعتر:
از زمانهای بسیار قدیم، مردم در خاورمیانه فکر میکردند که از زعتر میتوان برای کاهش و از بین بردن انگلهای داخلی استفاده کرد. در فلسطین، این عقیده وجود دارد که زعتر ذهن را هوشیار میکند و گاهی اوقات کودکان ترغیب میشوند که صبحانه قبل از مدرسه، زعتر بخورند.
گیاه زعتر دارای خواص ضداسپاسم است که در رفع تنگی نفس، سرفه و مشکلات گوارشی میتوان استفاده کرد. همچنین در درمان سیاهسرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگیهای عضلانی کاربرد دارد.
ثبت نظر