نمک آبی، سنگ نمک خوراکی ایرانی با رنگ آبی خیرهکننده، سرشار از آهن و مواد معدنی است. این نمک با خواص ضدباکتری، تقویت...
آخرین پستها
-
نمک آبی از شایعه تا واقعیت
-
کپسول قهوه بلمیو مدل نسپرسو1404-02-23
کپسول قهوه بلمیو، سازگار با دستگاههای نسپرسو، با دانههای مرغوب عربیکا و روبوستا، طعمهای متنوعی از اسپرسو تا لانگو...
-
ادویه آرد سوخاری چیست؟ ترکیبات، طرز تهیه در منزل، خواص و نحوه مصرف1404-02-23
ادویه آرد سوخاری، ترکیبی معطر برای طعمدار کردن مرغ، ماهی و گوشت قبل از سرخ کردن است. با دستور خانگی ساده و...
-
طرز تهیه آرد سوخاری خانگی1404-02-23
آرد سوخاری خانگی با طعمی بینظیر و ادویههای معطر، برای غذاهای سوخاری خوشمزه! با نان باگت خشک و ترکیب ادویههایی مثل...
-
معرفی ادویه زعتر1404-02-23
زعتر، ادویهای معطر و ترکیبی از آویشن کوهی، سماق و کنجد، با طعمی شبیه آویشن و اورگانو، در آشپزی خاورمیانهای کاربرد...
-
بابل تی چیست؟ چه خواصی دارد؟1404-02-19
بابل تی، نوشیدنی تایوانی با چای شیرین، شیر و دانههای تاپیوکا، ظاهری جذاب و طعمی شیرین دارد. حاوی آهن و آنتیاکسیدان...
-
نمک آجینوموتو چیست؟!1404-02-19
نمک آجینوموتو، چاشنی UMAMI با 99% گلوتامات مونوسدیم، از تخمیر ذرت تهیه شده و طعم غذا را غنیتر میکند. محصولی با...
-
آشنایی با ماهی آنچوی یا موتوماهیان1404-02-19
ماهی آنچوی، ماهی کوچک و روغنی از خانواده Engraulidae، در آشپزی برای تهیه سسها و غذاها کاربرد دارد. در جنوب ایران صید...
-
طرز تهیه جوجه کباب تندوری1404-02-19
جوجه کباب تندوری، غذای خوشمزه رستورانی با طعم تند و معطر، با استفاده از ادویه تندوری، ماست و زعفران تهیه میشود. این...
-
بسباسه پوست جوز هندی - Mace1404-02-19
بسباسه یا پوست جوز هندی، ادویهای معطر با طبع گرم و خشک، برای تقویت قوای جنسی، رحم، گوارش، درمان سردرد و خوشبو کردن...
دستهبندیهای وبلاگ
جستجو در وبلاگ
پستهای آرشیوشده
معرفی ادویه زعتر
زعتر ادویهای ترکیبی از چند ادویه دیگر همراه با طعمهای خوشمزه و جسورانه با بافتی عالی است. البته زعتر خود گیاهی است بومی فلسطین که بهصورت خودرو میروید و طعم و عطری بین آویشن، اورگانو و مرزه دارد اما در این مطلب ما قصد داریم تا ادویه زعتر را معرفی کنیم.
این ادویه که بومی کشورهای عربی و آفریقایی است و مهمترین رکن آشپزی خاورمیانه را دارد، بهطور کلی ترکیبی از سماق، زعتر (نوعی آویشن کوهی) و کنجد است. زعتر در الجزایر، ارمنستان، مصر، عراق، اسرائیل، اردن، لبنان، لیبی، مراکش، فلسطین، عربستان سعودی، سوریه، تونس و ترکیه محبوب است.
زعتر ناخالص چگونه است؟
فروشگاههای نامعتبر در زمینه فروش ادویه زعتر معمولاً کمی آرد بوداده، گندم پرک یا اسید سیتریک بهجای سماق به این مخلوط اضافه میکنند که طبیعتاً طعم ادویه از اصالت خود خارج میشود. اطمینان حاصل کنید که زعتری که تهیه میکنید از مواد کاملاً طبیعی تهیه شده باشد و هیچچیز دیگری به آن اضافه نشده باشد. زعتر با کیفیت باید بافت خوبی داشته باشد و بیشتر به رنگ سبز باشد.
کاربرد زعتر:
زعتری که بهصورت سنتی تهیه میشود، معمولاً حاصل زعتر خشکشده در آفتاب است که سپس با کنجد، نمک و سماق مخلوط شده و با روغن زیتون بکر طعمدارتر میشود. این مخلوط روی پایه خمیر پخش میشود و بهعنوان نان (kaak) پخته میشود. همچنین بهعنوان چاشنی گوشت و سبزیجات استفاده میشود یا روی آن هوموس میپاشند. همچنین بههمراه لبن (ماست خشکشده برای تهیه یک پنیر خامهای) و نان و روغن زیتون برای صرف صبحانه میل میشود که معمولاً در اردن، فلسطین، اسرائیل، سوریه و لبنان و همچنین سایر مناطق جهان عرب رایج است. سالاد، نوشیدنی، پلو و خورشهای بسیاری میتوانند با زعتر تهیه شوند. طعمدار کردن گوشت، مرغ و غذاهای دریایی با زعتر در خاورمیانه دور از ذهن نیست.
اما آنچه مشخص است، در نقاط مختلف دنیا ترکیبات زعتر با هم برابر نیست. در نتیجه طعم، بافت و کیفیت بسیار متفاوت خواهد بود. در بعضی از کشورها به این ادویه مرزه نیز افزوده میشود. خاستگاه اولیه این ادویه فلسطین و شام است و در بعضی از شهرهای این کشورها از مرزنجوش بهجای آویشن کوهی استفاده میشود اما امروزه زعتر با طعم آویشن کوهی رایجتر از نوع مرزنجوشدار است. فلسطینیها آویشن بیشتری در زعتر میریزند، در حالی که لبنانیها از سماق بیشتری استفاده میکنند اما زعتر هر چه که هست، سرشار از آنتیاکسیدان است.
خواص زعتر:
از زمانهای بسیار قدیم، مردم در خاورمیانه فکر میکردند که از زعتر میتوان برای کاهش و از بین بردن انگلهای داخلی استفاده کرد. در فلسطین، این عقیده وجود دارد که زعتر ذهن را هوشیار میکند و گاهی اوقات کودکان ترغیب میشوند که صبحانه قبل از مدرسه، زعتر بخورند.
گیاه زعتر دارای خواص ضداسپاسم است که در رفع تنگی نفس، سرفه و مشکلات گوارشی میتوان استفاده کرد. همچنین در درمان سیاهسرفه، برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و برای درمان نفخ و گرفتگیهای عضلانی کاربرد دارد.
پستهای مرتبط
-
10 خاصیت زردچوبه که شما را شگفتزده خواهد کرد
منتشرشده در: ادویه و چاشنی2025-04-26زردچوبه، ادویهای طلایی با خواص شگفتانگیز برای سلامتی بدن، ذهن و پوست. از درمان التهاب تا پیشگیری از سرطان، با فواید...ادامه مطلب -
همه چیز درباره خواص زنجبیل در طب سنتی
منتشرشده در: ادویه و چاشنی2025-04-27زنجبیل، ریشهای معجزهآسا با خواص دارویی بینظیر! از لاغری و تسکین درد قاعدگی تا درمان شوره سر و پیشگیری از سرطان، با...ادامه مطلب -
10 مورد از خواص دارچین که از نظر علمی ثابت شده است
منتشرشده در: ادویه و چاشنی2025-04-27دارچین، ادویهای ارزشمند با خواص علمی ثابتشده! از کاهش قند خون و بیماریهای قلبی تا مبارزه با سرطان و عفونت، با 10...ادامه مطلب -
خواص زیره سیاه و سبز که از آن بی خبر هستید!
منتشرشده در: ادویه و چاشنی2025-04-27زیره سیاه و سبز، ادویههای معطر با فواید بیشمار! از خاصیت ضد نفخ و لاغری تا بهبود گوارش و سلامت مردان، با خواص...ادامه مطلب -
14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهشهای علمی
منتشرشده در: ادویه و چاشنی2025-04-27فلفل سیاه، ادویهای تند و معطر با 14 خاصیت علمی ثابتشده! از بهبود گوارش و کاهش وزن تا مبارزه با سرطان و افسردگی، با...ادامه مطلب
ثبت نظر