بسباسه پوست جوز هندی - Mace
بسپاسه (بسباسه)
بسپاسه یا چارگون، پوست جوزبوا یا جوزهندی است. جوزبوا که به آن جوزیا، بسباسه، حسنف، موسکا، بزبار نیز می گویند، هسته میوه یک درخت وحشی است. کمی باریک تر از میوه گردو بوده و مانند گردو دارای سه پوست می باشد. رنگش مایل به زردی و سرخی است و همانند کبابه ره آورد چین است. مزاج آن معتدل است و در دوم گرم و خشک است.
موارد کاربرد بسپاسه در طب سنتی
مقوی قوای جنسی
تقویت عضلات رحم
داروی گیاهی درد کمر
درمان گیاهی ناباروری
درمان تکرر ادرار
ضد اسهال و خونریزی
خوشبو کننده دهان
سایر خواص بسپاسه
به طور معمول به صورت دم کرده یا پودر شده استفاده می شود. قابض و بادشکن است. دهان را خوشبو می کند، برای درمان سردرد مفید است (برای استفاده کمی بسپاسه را با روغن بنفشه مخلوط کنند و به بینی کشند)، تقویت کننده کبد و معده است، در علاج درد شکم مفید است، مقوی معده می باشد و به هضم غذا کمک می کند. اسهال کهنه و دستگاه های تنفسی را پاک ساخته و درد طحال را برطرف و رحم را تقویت می سازد. بسپاسه به عنوان ادویه غذا استفاده می شود. این ادویه دارای رایحه ای خاص و تند است و طعمی گرم و کمی شیرین دارد.
برای دفع بدبویی زیر بغل بسباسه را با برگ مورد مخلوط کرده به صورت ضماد زیر بغل بگذارند. خانم هایی که به خاطر عفونت و ترشحات رحمی آبستن نمی شوند اگر هر روز بعد از پاک شدن با جوشانده بسباسه خود را بشویند موثر واقع می شود.
توجه:
مصرف زیاد یا تکرار در مصرف بسپاسه شخص را قدری عصبانی و بدخلق می نماید.
مصرف آن برای خانم های باردار ممنوع می باشد.
create حامد غفاری today 02/02/26 visibility 1000 بازدید