14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش‌های علمی

14 خاصیت عالی فلفل سیاه بر اساس پژوهش‌های علمی

فلفل سیاه یکی از ادویه‌های پرکاربرد در سراسر جهان به شمار می‌رود. این ادویه از طریق آسیاب کردن دانه‌ی فلفل به دست می‌آید. فلفل سیاه طعم تندی دارد و غذاها را خوش‌طعم می‌کند. علاوه بر این به روش‌های مختلف سلامتی بدن را بهبود می‌بخشد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ تصمیم گرفته‌ایم شما را با 14 مورد از خواص فلفل سیاه آشنا کنیم. این خواص توسط علم به تأیید رسیده‌اند. تا پایان مقاله‌ی امروز در کنار ما باشید.

1. آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد
رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که می‌توانند به سلول‌ها آسیب برسانند. بعضی از رادیکال‌های آزاد به‌طور طبیعی هنگام ورزش کردن یا هضم غذا ایجاد می‌شوند. با این حال میزان زیاد رادیکال‌های آزاد ممکن است منجر به مشکلات جدی برای سلامتی بدن شود.

2. جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد
فلفل سیاه به‌طور مشخص ممکن است به جذب کورکومین کمک کند. کورکومین ترکیب فعال اصلی در زردچوبه است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که فلفل سیاه ممکن است جذب بتاکاروتن را هم بهبود ببخشد. بتاکاروتن ترکیبی است که در میوه‌ها‌ و سبزیجات مختلف وجود دارد و در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود.

3. خواص ضدالتهابی دارد
التهاب مزمن ممکن است علت زمینه‌ای‌ بسیاری از بیماری‌ها از جمله آرتریت، بیماری قلبی، دیابت و سرطان باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که پپرین (ترکیب فعال اصلی موجود در فلفل سیاه) ممکن است در مبارزه با التهاب اثرگذار باشد. مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی مبتلا به آرتریت نشان داد‌ه‌اند که مصرف پپرین منجر به کاهش تورم مفاصل و کم شدن نشانگرهای التهاب در خون می‌شود.

4. ممکن است برای مغز مفید باشد
در مطالعات حیوانی نشان داده شده که پپرین عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. این ترکیب برای کاهش علائم مرتبط با بیماری‌هایی مثل آلزایمر و پارکینسون مفید است. یک مطالعه روی موش‌های صحرایی مبتلا به آلزایمر به این نتیجه رسید که پپرین حافظه را بهبود می‌بخشد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی جوندگان نشان داده شد که عصاره‌ی پپرین شکل‌گیری پلاک آمیلوئید را کاهش می‌دهد. با این حال به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است‌.

5‌. ممکن است کنترل قند خون را بهبود ببخشد
مدیریت قند خون یکی دیگر از خواص فلفل سیاه است. مطالعات عنوان می‌کنند که پپرین ممکن است در بهبود متابولیسم قند خون مفید باشد. در یک مطالعه‌ی حیوانی به موش‌های صحرایی عصاره‌ی فلفل سیاه داده شد. محققان به این نتیجه رسیدند که این موش‌ها بعد از مصرف گلوکز در مقایسه با موش‌های گروه کنترل، کمتر دچار افزایش قند خون شدند. علاوه بر این در یک مطالعه‌ی انسانی روی 86 فرد مبتلا به اضافه وزن نشان داده شد که مصرف مکمل حاوی پپرین و سایر ترکیبات به مدت 8 هفته منجر به بهبود چشمگیر حساسیت به انسولین شد.


6. ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد
سطح بالای کلسترول خون با افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط است که یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود. مطالعات حیوانی اثرات عصاره‌ی فلفل سیاه روی کاهش سطح کلسترول خون را بررسی کرده‌اند. در یک مطالعه‌ی 42 روزه موش‌های صحرایی رژیم غذایی حاوی چربی زیاد را دنبال کرده و عصاره‌ی فلفل سیاه را مصرف کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که موش‌ها کاهش سطح کلسترول خون از جمله کلسترول بد را تجربه کردند.

7. ممکن است با سرطان مبارزه ‌کند
محققان به این نتیجه رسیده‌اند که پپرین ممکن است در مبارزه با سرطان مفید باشد. نشان داده شده که پپرین ممکن است به مبارزه با سرطان‌های سینه، پروستات و روده‌ی بزرگ کمک کند. یک مطالعه اثر 55 ترکیب موجود در ادویه‌های مختلف را روی مبارزه با سرطان بررسی کرد. این مطالعه به این نتیجه رسید که پپرین موجود در فلفل سیاه مؤثرترین ترکیب در زمینه‌ی ذکر شده بود. اگرچه این نتایج امیدبخش هستند، اما به مطالعات بیشتری برای پی بردن به خواص فلفل سیاه در مبارزه با سرطان نیاز است.

8. ممکن است هضم را بهبود ببخشد و از اسهال جلوگیری کند
از دیگر خواص فلفل سیاه می‌توانیم به بهبود هضم و پیشگیری از اسهال اشاره کنیم. این ادویه ممکن است به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. مصرف فلفل سیاه ممکن است آزادسازی آنزیم‌های موجود در پانکراس و روده را تحریک کند که این موضوع در هضم چربی و کربوهیدرات اثرگذار است. مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که فلفل سیاه ممکن است از طریق پیشگیری از اسپاسم عضلانی در دستگاه گوارش و کاهش سرعت هضم غذا از اسهال جلوگیری کند. هرچند به تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

9. ممکن است اشتها را کاهش دهد
کاهش اشتها از دیگر خواص فلفل سیاه محسوب می‌شود. یک مطالعه‌ی کوچک روی 16 فرد بزرگسال به این نتیجه رسید افرادی که فلفل سیاه مصرف کردند، کاهش اشتها را تجربه کردند. هرچند مطالعات دیگر به نتایج مشابهی در این زمینه نرسیده‌اند.


10. اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است
فلفل سیاه را می‌توانید به غذاهای مختلف از جمله ماهی، گوشت قرمز، پاستا، سالادهای مختلف و… اضافه کنید. ترکیب کردن فلفل سیاه با ادویه‌های دیگر مثل زردچوبه، زیره، پودر سیر و هل خوشمزگی غذا را دو چندان می‌کند.


11. ممکن است درد را تسکین دهد
مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که پپرین موجود در فلفل سیاه ممکن است به‌عنوان یک مسکن طبیعی عمل کند. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

12. برای مو مفید است
گفته می‌شود که فلفل سیاه به درمان شوره کمک می‌کند. اگر به شوره‌ی سر مبتلا هستید، مقداری کشک را با کمی فلفل سیاه مخلوط کنید و آن را دست‌کم به مدت 30 دقیقه روی کف سر خود قرار دهید. حواستان باشد که از عصاره‌ی فلفل سیاه استفاده نکنید، چون می‌تواند منجر به سوزش کف سر شود. 24 ساعت بعد از اینکه از فلفل سیاه استفاده کردید، موهایتان را با شامپو نشویید، چون ممکن است باعث بروز بعضی عوارض جانبی شود.

13. به کاهش وزن کمک می‌کند
کاهش وزن هم یکی از خواص فلفل سیاه به شمار می‌رود. ترکیبات موجود در فلفل سیاه به تجزیه‌ی چربی اضافی کمک می‌کنند. اگر قصد کاهش وزن دارید، به چای سبز مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و دو تا سه بار در روز آن را بنوشید. این ادویه همچنین سوخت‌وساز بدن را بهبود می‌بخشد.

14. افسردگی را درمان می‌کند
افسردگی یک عارضه‌ی رایج است که بسیاری از افراد در سراسر جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. شاید باورش سخت باشد، اما افسردگی می‌تواند باعث مرگ شود. داروهای زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد، اما مطالعات نشان داده‌اند افراد افسرده که فلفل سیاه خوردند، بهبود خلق‌وخو را تجربه کردند.




create حامد غفاری today 02/02/26 visibility 67 بازدید