بابل تی چیست؟ چه خواصی دارد؟
بابل تی نوشیدنی بومی تایوان است که بهتازگی در جهان محبوب شده. این نوشیدنی ظاهری جذاب و مزهای شیرین دارد و میتواند جایگزین اسموتی میوهای و قهوه باشد. بابل تی طعمهای گوناگونی دارد و میتوان در آن از شربتها و مخلفات دیگری مانند ژله، پودینگ، یخ و تکههای میوه استفاده کرد. این نوشیدنی معمولا سرد و با نی درشت سرو میشود که برای مکیدن دانهها بوبا همراه با چای مناسب است. در ادامه توضیح میدهیم که بابل تی چیست و از چه موادی تشکیل میشود، چه خواصی دارد و چگونه تهیه میشود.
بابل تی چیست؟
بابل تی معمولا از چای شیرینشده، شیر و دانههای تاپیوکا تشکیل میشود. البته این نوشیدنی طعمهای گوناگونی دارد، از چایهای سادهای مانند چای سیاه یا یاس گرفته تا طعمهای میوهای مانند توتفرنگی، شهد گیاهی و حتی تارو. بابل تی معمولا سرد سرو میشود و گاهی به آن چای بوبا نیز میگویند.
بابلتی به قدری در سطح جهانی محبوبیت پیدا کردهاست که در 29 ژانویه 2020 رسماً به عنوان یک ایموجی جدید معرفی شد و در 29 ژانویه 2023 گوگل دودل در بخش وسیعی از دنیا با تغییر نشان خود توجهها را به آن معطوف کرد.
طبق بررسی و تحقیقات به عمل آمده گیاه تاپیوکا حاوی آهن و آنتیاکسیدان است.
در ژوئیه 2019، بیمارستانی در سنگاپور نسبت به میزان قند بالای بابلتی هشدار داد زیرا این نوشیدنی در سنگاپور بسیار محبوب شده بود. در حالی که این بیمارستان فواید نوشیدن چای سبز و چای سیاه را به ترتیب در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، آرتریت و سرطان اذعان میکند، اما بیمارستان هشدار میدهد که افزودن مواد دیگری مانند خامه غیر لبنی و چاشنیها در چای میتواند باعث افزایش چربی و قند موجود در چای و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن شود. خامه غیر لبنی یک جایگزین برای شیر است که حاوی چربی ترانس به شکل روغن پالم هیدروژنه است. بیمارستان هشدار داد که این روغن به شدت با افزایش خطر بیماری قلبی و سکته ارتباط دارد.
نگرانی دیگر در مورد چای حبابدار کالری بالای آن است که تا حدی به مرواریدهای تاپیوکا با کربوهیدرات بالا (یا 珍珠) نسبت داده میشود، که میتواند نیمی از کالری لازم را در یک بابلتی 500 میلی لیتری تأمین کند.
create حامد غفاری today 02/03/15 visibility 5816 بازدید