خواص تخم کرفس چیست؟
تخم کرفس که به دانه کرفس نیز معروف است طبعی گرم و خشک دارد. این دانه ها سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان، پلی فنل ها، انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین B6، مواد معدنی، پروتئین و فیبر است.
به همین دلیل، طب سنتی در درمان بیماری هایی نظیر آسم، نقرس، میگرن، دیابت، کاهش وزن، مشکلات گوارشی، چشمی، تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین درد و .. به استفاده از آن توصیه می کند.
تخم کرفس را می توان به شیوه های مختلفی مورد استفاده قرار داد. اغلب این دانه ها به صورت ادویه، عصاره، روغن، دمنوش و کپسول به مصرف می رسند. گیاه کرفس به تیره ی جعفری تعلق دارد. این گیاه در زبان عربی کرفس الماء و در زبان انگلیسی Wild celery Marsh parsley نامیده می شود.
در اثر پرورش زیاد این گیاه، گونه های متنوعی از آن وجود دارد. از معروف ترین گونه های این گیاه می توان به کرفس برگی، کرفس قمری و کرفس معمولی اشاره کرد. در ایران بیشتر کرفس معمولی پرورش داده می شود.
در این مقاله از نشریه علمی جهان شیمی به معرفی خواص تخم کرفس، نحوه مصرف، عوارض جانبی و … می پردازیم.
ارزش غذایی تخم کرفس
هر قاشق غذا خوری تخم کرفس حاوی 25 کالری، 2 گرم چربی، 2 گرم کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین و 1 گرم فیبر است.
طریقه مصرف تخم کرفس
تخم کرفس را می توان به صورت ادویه، عصاره، روغن، دمنوش و کپسول مورد استفاده قرار داد. از ادویه تخم کرفس در تهیه انواع غذا مانند سوپ، غذا های گیاهی، ترشی و سس سالاد استفاده می شود. این ادویه به عنوان جایگزینی برای نمک نیز به کار می رود.
از روغن دانه کرفس بیشتر به صورت موضعی و برای کاهش درد استفاده می شود. در برخی کشور ها، از دانه های کرفس دمنوش تهیه می کنند.علاوه بر موارد گفته شده، تخم این گیاه به صورت مکمل و به شکل عصاره یا کپسول نیز عرضه می شود.
روش تهیه دمنوش تخم کرفس
برای تهیه این دمنوش توصیه می شود یک قاشق غذا خوری از تخم کرفس را که معادل 5/6 گرم است را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید. پس از 10 دقیقه این دمنوش به خوبی دم می کشد. پس آن محتویات درون لیوان را از صافی عبور دهید. در این مرحله دمنوش تخم کرفس آماده نوشیدن است.
create حامد غفاری today 02/02/26 visibility 878 بازدید